Hakkımızda

Fakültemiz Eskişehir Sağlık Yüksekokulu olarak Hemşirelik Bölümüyle 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Lisans eğitimine başlamıştır. Eskişehir Sağlık Yüksekokulumuz 27.08.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 20.08.2015 tarih ve 80052 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmüştür. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile 691 öğrencimiz ile 3 Profesör, 7 Doçent, 4 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 4 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Hemşirelik Bölümü; Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği ve Hemşirelikte Yönetim olmak üzere 8 anabilim dalından oluşmaktadır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere hemşirelik alanında lisans diploması verilir. Kabul ve kayıt koşulları, Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.